ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ

 

FOXTROT

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΣΑΝ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΟΥ HOLLYWOON AYTOS EINAI O ΧΟΡΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ!

Δημιουργήθηκε στην Αμερική, την δεκαετία του ’20 από τον Harry Fox και απεικόνιζε αρχικά τον ιδιαίτερο τρόπο που περπατούσαν οι ηθοποιοί στην σκηνή.Η ξεχωριστή κίνηση και στυλ του χορού ταίριαξε με τα νέα πιο μελοδικά είδη της μουσικής που αναπτύσσοταν παράλληλα εκείνη την εποχή και απαιτόυσαν πιο απαλη και εκλεπτυσμένη κίνηση αλλά και κράτημα μεταξύ των ζευγαριών.Πέρασε στην Ευρώπη και αγαπήθηκε ιδιαίτερα στην Αγγλία οπου και αναπτύχθηκε υιοθετώντας ακετά από την κουλτούρα αυτού του λαού. Απαιτεί απαλές κινήσεις και συνεχόμενη ροή γύρω από την πίστα.Εξασκεί σε μεγάλο βαθμό το παρουσιαστικό του χορευτή καθώς είναι και το κυριότερο τεχνικό χαρακτηριστικό που προβάλει σαν χορός.

 

TANGO

ΦΩΤΙΑ, ΕΝΤΑΣΗ, ΠΑΘΟΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΟΡΟ!

Η ένταση και το πάθος χαρακτηρίζουν τον χορό που προυπήρξε σαν είδος πάλης μεταξύ ανδρών και εξελίχθηκε σε διαδικασία επιβολής του άνδρα στην γυναίκα. Πρωτοχορεύτηκε στις συνοικίες του λιμανιού της Αργεντινής , μεταξύ των ανδρών του υποκόσμου και των κοινών γυναικών και υποδήλωνε την γεμάτη ένταση και πάθος έλξη μεταξύ του ζευγαριού.Αρχικά θεωρήθηκε αναξιοπρεπής, λόγω των έντονων ερωτικών στοιχείων, όμως με το πέρασμα στην Ευρώπη και την ανάμιξη του με την ευρωπαική κουλτούρα απέκτησε πιο αποδεκτό στυλ και μπαίνοντας ταυτόχρονα στα σαλόνια των αριστοκρατών έγινε παγκοσμίως γνωστός.

 

WALT

ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

Ήταν ο πρώτος χορός τον οποίο το ζευγάρι χόρευε πιασμένο σε κλειστή στάση με το χέρι του άνδρα περασμένο γύρω από την μέση της γυναίκας.Ονομάζεται ο χορός των βασιλιάδων αλλά και των αισθήσεων.Χαρακτηρίζεται από τον κυματιστό τρόπο κίνησης (βάθος – ύψος), τις συνεχείς στροφές και την απαλή κίνηση.Εξασκεί σε μεγάλο βαθμό την ισορροπία.Στις αρχές του 19ου αιώνα όταν και πρωτοεμφανίστηκε χορευόταν σε γρήγορο μόνο ρυθμό (βιενέζικο βαλς) ενώ σήμερα υπάρχει το μεσαίο και αργό τέμπο επίσης.

 

LATIN

MAMBO

Η LATIN ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ!

Χορός κουβανέζικης προέλευσης με έντονα στοιχεία αφρικανικής κουλτούρας  αφού προήλθε από την πρόσμιξη των μαύρων δούλων που μεταφέρθηκαν στην Κούβα με τις εκεί μουσικές και χορευτικές παραδόσεις.Παρόλο που οι ρίζες ξεκινούν από τον 18ο αιώνα, μόλις την δεκαετία του ’40 ο PerezPrado καθορίζει τον χορό με συγκεκριμένα βήματα και μουσική. Διαθέτει ποικιλία κινήσεων που ξεσηκώνουν και έντονη κίνηση των γοφών.Έγινε παγκοσμίως γνωστός μέσα από την μουσική του Tito Puente και ταυτίστηκε με την salsa, ενώ η ταινία dirty dancing έκανε παγκοσμίως γνωστό τον χορό στην αμερικάνικη εκδοχή του.

 

RUMBA

ΕΡΩΤΑΣ, ΑΓΑΠΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ!

Γεννήθηκε στην Κούβα συνδυάζοντας στοιχεία μουσικής και χορού των Ισπανών αποίκων και των Αφρικανών δούλων.Θεωρείτε από τους παλαιότερους χορούς αφού η ιστορία του ξεκινάει από τον 16ο αιώνα. Η απαλή ερωτική κίνηση σε αργό τέμπο αποτυπώνει  το αργό βασανιστικό περπάτημα των δούλων, όταν μετέφεραν τα φορτία στις πλάτες τους. Αποκαλείται και χορός της αγάπης καθώς ο ρυθμός της rumba συναντάται σε ερωτικές μπαλάντες που χορεύονται σε στυλ μπλουζ.

 

CHACHACHA

Ο ΧΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΙ ΤΟ ΦΛΕΡΤ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΏΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ!

Είναι ο πιο σύγχρονος από τους κοινωνικούς χορού, αφού υφίσταται σαν ξεχωριστός χορός μόλις από το 1953 όταν δημιουργήθηκε παραλλάσσοντας τον ρυθμό και το βήμα του mambo.Η φοβερή ενέργεια, ταχύτητα αλλά και ο αισθησιασμός χαρακτηρίζουν τον χορό που ταυτίζεται με τα περισσότερα μοντέρνα ακούσματα της εποχής μας.

 

SAMBA

 

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΦΩΝ!

Με επιρροές από τους αφρικανικούς χορούς δημιουργήθηκε και πρωτοχορεύτηκε στην Βραζιλία στις αρχές του 20ου αιώνα. Η απαλή κυκλική κίνηση της λεκάνης σε γρήγορο τέμπο προκαλεί την ξεχωριστή κίνηση των γοφών πού σε συνδυασμό με τη ζωντάνια του ρυθμού κάνουν το χορό αυτό τόσο ζηλευτό και μοναδικό. Ευλύγιστα γόνατα και χαλαρό σώμα είναι βασικά συστατικά για την σωστή προσέγγιση και αποτέλεσμα που θα σας ενθουσιάσει. Ο χορός του καρναβαλιού σας προκαλεί να τον κατακτήσετε.

 

 

ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ

ROCK N’ ROLL

 

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!

Οι Αφροαμερικανοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης και του Χάρλεμ, δημιούργησαν με επιρροή από tap-dance και Charleston, τον χορό που ονομάστηκε lindy-hop γύρω στην δεκαετία του ’20.Τριάντα χρόνια αργότερα το τεράστιο μουσικό ρεύμα που ονομάστηκε rock n’ roll ταυτίστηκε μαζί του και σε συνδυασμό με την απήχηση που είχε, ιδιαίτερα στα νεανικά στρώματα,γνώρισε μεγάλη άνθηση και προβολή. Την εποχή εκείνη όποιος ήθελε να ξεχωρίσει το έκανε χορεύοντας rock n’ roll, αφού με τις εντυπωσιακές φιγούρες την ταχύτητα  και τη δυναμική κίνηση και μουσική ο χορός αυτός προσφέρει ένα μοναδικό χορευτικό θέαμα.

 

HIP HOP

Χορός του δρόμου, πρωτοεμφανίστηκε αρχικά στις γειτονιές του Μπρονξ και της Ν.Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Οι συμμορίες των δρόμων βρήκαν έναν ιδιαίτερο τρόπο να ανταγωνίζονται μεταξύ τους δίνοντας μάχες χορού break-dance όπου ήταν το πρώτο στυλ που αποτύπωνε χορευτικά την hip-hop κουλτούρα, ενώ στην πορεία εμφανίστηκαν και άλλα στυλ όπως popping, locking, krumping κ.α.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ

 

ΧΑΣΑΠΙΚΟΣ

Ο χασάπικος ή μακελάρικος χορός όπως ονομαζόταν αρχικά, χορευόταν στο Βυζάντιο από την συνομοσπονδία των κρεατοπωλών (χασάπιδων). Χορεύετε ομαδικά, σε ευθεία γραμμή και απαιτεί καθαρές κινήσεις και απόλυτο συγχρονισμό για να μπορέσει να αναδειχθεί.

 

ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟΣ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ!

Αρχαίος Θρακιώτικος χορός χορευόταν προς τιμή του θεού Δία και ονομαζόταν ζεύσικος. Πέρασε στην Ασία με τις εκστρατείες του Μέγα Αλέξανδρου και ήταν ο χορός προς τιμή των νεκρών που έπεφταν στη μάχη.Κατόπιν χορεύτηκε από τους ζεϊμπέκιδες, απόγονοι των πολεμιστών του Μ. Αλέξανδρου, δυνατότερους πολεμιστές της μετέπειτα οθωμανικής αυτοκρατορίας.Ταυτίστηκε με τον καημό και την ήττα και έγινε ο θρήνος του λεβέντη.Αυτού που ξέρει να κερδίζει αλλά και να χάνει.Παλαιότερα δεν χορευόταν από γυναίκες γιατί θεωρούνταν προσβολή για τον άντρα που τις συνοδεύει εφόσον δεν μπορούσε να τις κάνει ευτυχισμένες.