Οι σχολές χορού JACKSON'S προσφέρουν μαθήματα χορού για παιδιά από 5 ετών, ΜΟΝΟ ΜΕ 30 ΕΥΡΏ ΤΟ ΜΗΝΑ!!!
Έναρξη μαθημάτων 15 Σεπτεμβρίου.
Ενημερωθείτε στο 210-6851042

 

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ

 

Μέσα από τη κίνηση συνειδητοποιούμε το σώμα μας και τις δυνατότητές του, απελευθερωνόμαστε, εκφράζουμε συναισθήματα, αντιλαμβανόμαστε το χώρο που μας περιβάλλει. Μέσα από την ομαδική κινητική δράση συντονιζόμαστε και επικοινωνούμε μεταξύ μας, αντιδρούμε και συνεργαζόμαστε, οδηγούμε και ακολουθούμε. Μέσα από πολλαπλά κινητικά παιχνίδια οξύνουμε την παρατηρητικότητα και αναπτύσσουμε την προσωπική φαντασία και εκφραστικότητα.

 

Στη μουσικοκινητική φτιάχνουμε απλά κινητικά μοτίβα για να συνοδεύσουμε τη μουσική, ενώ άλλες φορές η κίνηση δίνει την αφορμή για να φτιαχτεί μουσική. Ανάλογα με τον στόχο που θέλουμε να επιτύχουμε χρησιμοποιούμε την κίνηση για χαλάρωση ή εκτόνωση, έκφραση, αυτοσχεδιασμό ή αναπαράσταση.

 

Τα παιδιά, από πολύ μικρή ηλικία επιδίδονται σ' ένα σύνολο αυθόρμητων κινητικών δραστηριοτήτων με όλο τους το σώμα ή με κάποια μέλη του. Αυτές οι κινήσεις, που συχνά έχουν και ηχηρό αποτέλεσμα (παλαμάκια, κτυπήματα ποδιών, επιφωνήματα), μοιάζουν σαν ένα ανεπιτήδευτο παιχνίδι. Ωστόσο, μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό έναυσμα για την αρχή μιας ρυθμικής - μουσικής αγωγής.

 

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται, μέσα στα πλαίσια μιας δημιουργικής ανάπτυξης των κινητικών δραστηριοτήτων των παιδιών σε μικρή ηλικία, δεν είναι άλλες από αυτές της μίμησης, της εξερεύνησης, του αυτοσχεδιασμού και της συσχέτισης της μουσικής σημειογραφίας με τη σημειολογία του σώματος. Λόγω αυτής της παιδαγωγικής επικάλυψης, η μουσική και η κίνηση, αλληλοσυμπληρώνονται, με στόχο ή αποτέλεσμα ενίοτε, ένα ολοκληρωμένο μουσικοκινητικό δρώμενο.

 

Τέλος, δίνεται η δυνατότητα στο παιδί να γνωρίσει διαφορετικά είδη μουσικής όπως Latin, Ballroom, Hip Hop, μοντέρνα, κλασσική και ελληνική, και να εξοικειωθούν με όλα αυτά τα ακούσματα ώστε αργότερα να διαλέξουν αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα.

 

Η μουσική ηχεί και το σώμα ακολουθεί. Δίνουμε στο παιδί τη δυνατότητα της έκφρασης μέσα από τις κινήσεις του σώματός του. Το βοηθάμε να ανακαλύπτει όλες τις εκφραστικές δυνατότητες του, με τη σωστή τοποθέτηση της κίνησης σε μια μουσική μελωδία. Έτσι με τη βοήθεια του δασκάλου, εξάπτεται η φαντασία των παιδιών, τα οποία μαθαίνουν να δημιουργούν εικόνες με το σώμα τους. Τα δάχτυλα, τα χέρια, τα πόδια μας ακόμη και η κοιλιά τους συμμετέχουν σʼ ένα παιχνίδι δημιουργίας Τέχνης με τα πιο απλά εργαλεία: τους εαυτούς μας.Ο χορός γυμνάζει το σώμα και ήταν ανέκαθεν το αγαπημένο μέσον διασκέδασης των παιδιών.